Onze Edelhertenboerderij in Geesteren

Edelherten op een boerderij, kan dat wel?
We kunnen u geruststellen: Edelherten zijn van nature geen "landbouwhuisdieren" zoals dat met een mooi woord heet, maar ze passen zich uitstekend aan een veranderende omgeving aan. Onze herten eten voornamelijk natuurlijke producten als gras, hooi, maïs en seisoensproducten als eikels en kastanjes. In elke wei hebben ze de mogelijkheid om beschutting te zoeken tegen felle zon, regen of wind, ook nemen ze regelmatig een verkwikkend modderbad.

Het bedrijf
In Geesteren, gelegen tussen Borculo, Lochem en Neede runnen wij, de familie Geerligs, een edelhertenhouderij. Op ons bedrijf leven gemiddeld 40 hinden, 35 kalveren, 35 jaarlingen en een dekbok. Onze hinden blijven soms wel 15 jaar op ons bedrijf en krijgen elk jaar rond juni een kalf. 

Rond half september breekt het bronstseizoen aan. Onze dekbok zorgt dan voor nieuwe nakomelingen het jaar erop. Bekijk de fotogalerij en u krijgt een goede indruk van ons bedrijf.

Natuurlijk verantwoord
Wij hebben ons toegelegd op de kleinschalige productie van hertenvlees van een hoge kwaliteit. Om deze kwaliteit te kunnen bieden worden onze herten op milieu- en diervriendelijke wijze gehouden en wordt waar mogelijk het natuurlijk leefpatroon nagestreefd. Onze herten leven in roedels en vertoeven bijna het hele jaar buiten in de wei. De kalveren worden pas na 4 maanden zogen van de moeder 'gespeend'. Zij gaan dan naar binnen in de strostal, buiten wordt het dan te guur. De hinden komen rond de jaarwisseling op stal, maar houden dan een uitloop.

Openheid is wat we u bieden
Wij willen openheid bieden over ons bedrijf en vertellen u graag over wat zich zoal afspeelt op onze hertenhouderij. Bent u toevallig in de buurt, schroom dan niet en kom even aan. Wij laten u graag de herten zien en proberen altijd uw vragen te beantwoorden.         
Direct contact tussen producent en consument is een belangrijk onderdeel van onze bedrijfsvoering.
 

Edelherten
Het edelhert (Cervus elaphus), in jagersjargon roodwild, is een hertensoort die voorkomt in Europa, Azië en Noord-Amerika. Het edelhert komt in Nederland voor op de Veluwe, de Oostvaardersplassen en sinds 2005 in het Weerterbos. In de zomer zijn de dieren roodbruin van kleur, in de winter grijsachtig bruin. De buikzijde is wit en het staartstuk is roomkleurig. De kalveren worden geboren als bambi, bruin met mooie stippen. Na een paar maanden verdwijnen de stippen en worden ze egaal bruin van kleur.


 

Puurhertenvlees.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten